Indrukwekkende expositie FG De Gender

Omdat ik wat opgehouden was, kon ik zondag pas na 15 uur naar de exposities van ’t Karregat en De Gender. Eerst maar naar ’t Karregat. Het was er gezellig druk, mede ook omdat Paul en nog een lid deze week door de gemeente onderscheiden waren als vrijwilliger; het krantenartikel hierover heeft extra mensen naar de expositie getrokken. Tijdens de tentoonstelling waren zowel vrij werk als themafoto’s te zien. In de gangen waren foto’s te zien van het clubuitstapje naar Luik en avondfotografie. Technisch veel goeie foto’s en qua inhoud een grote diversiteit. Persoonlijk vond ik er veel mooie en goeie foto’s bijzitten, maar veel uitschieters op creatief vlak waren er niet.

Dat was echter heel anders bij FG De Gender!!!! Hoewel ik de beamerpresentatie heb moeten missen (en dat moet volgens enkelen geweldig zijn geweest) durf ik hier te stellen dat ik in de afgelopen 5 jaar nergens een betere clubexpositie heb gezien: Sprekende foto’s, eyecatchers, foto’s met veel inhoud, en alles keurig afgewerkt. Hoewel er gebruik werd gemaakt van verschillende lijsten en kleuren passe-partouts, maar ook van opgeplakte foto’s zonder passe-partout, was het een zeer verzorgde en interessante expositie. Zowel het vrije werk, als de speciale expositie rondom het thema “de verleiding” zou eigenlijk verplicht bekeken moeten worden door amateurfotografen: ik zou bijna zeggen dat deze ene expositie meer inspiratie opleverde dan een volledige jaaroplage van de beste fotobladen.

Dat deze expositie een succes was bleek ook wel uit de bezoekersaantallen: Het wijkgebouw ’t Slot zat gezellig vol en overal werd gezellig gekletst, waarschijnlijk over fotografie. Kortom, de expositie van de Gender mag je niet meer missen (betekent: = verplicht voor iedere amateurfotograaf uit de regio).

Ik heb na afloop nog even de kans gehad om de voorzitter te spreken: hij zal onze vereniging in de loop van de tijd eens bijpraten hoe het creatieve proces in die club is gelopen. Ik denk dat we daar allemaal van kunnen leren.

Volgende week naar de nieuwe club in Veldhoven. Ben benieuwd…….

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Fijn om te lezen dat ze zo over de Fotoclub Praten.iedereen heeft een andere mening hier over !maar dit doet me goed ,ik heb het met plezier gelezen!!!!
    Frans Verbeek (lid van de Gender)

Geef een reactie