Cameras vergelijken met DxOMark Sensor

Peter heeft op zijn website een uitvoerig artikel geplaatst over DxOMark Sensor. DxOMark kan heel precies de beeldkwaliteit meten die camera’s (als alles meezit) kunnen leveren. Het verhaal gaat vooral over ruis, dynamisch bereik en MPixels, en bevat zowel technische uitleg als analyzes over waar de camera markt naar toe gaat. Zo staat er bijvoorbeeld een vergelijking in van Nikon versus Canon en waarom/wanneer full-frame camera’s interessant zijn.

Het engelstalige artikel zal overgenomen worden door The Luminous Landscape, waardoor het hopelijk beduidend meer lezers zal trekken (“tienduizenden” ipv honderden). Opmerkingen en correcties zijn dus welkom.

[English summary: an announcement of an extensive review/analysis of the DxOMark Sensor camera benchmark site as posted by Peter on his own website.]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie