HDR verhaal

Uwe Steinmueller (Digital Outback) is begonnen aan een reeks engelstalige artikelen over HDR. De reeks zal uiteindelijk leiden tot een boek over HDR.

Het verhaal begint met probleemstelling en mogelijke oplossingen. Het verhaal bevat veel diagrammen en voorbeeld foto’s, maar heeft een wat technische inslag vergeleken met bijvoorbeeld de zeg-gewoon-wat-ik-moet-doen stijl van Matt Kloskowski.

Let wel dat Uwe (enkele stops) lagere getallen opgeeft voor dynamisch bereik dan bijvoorbeeld DxOMark. DxOMark meet vanaf het ruis nivo tot het lichtste wat nog weergegevan kan worden. Steinmueller hanteert marges aan beide uitersten van het bereik om nog details te kunnen zien. Soort inclusief/exlusief verschil.

[English summary: Uwe Steinmueller has started a series of articles on HDR in DPReview.com. He starts by explaining the basics. Note that Uwe’s defintion of Dynamic Range is conservative because he deliberately leaves margin for showing details at both ends of the scale.]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie