Memory of Colors

Op peter.vdhamer.com staat een Engelstalige beschrijving van een project van de fotograaf Jaime Ocampo-Rangel (geboren in Colombia, woont nu in Parijs).

Jaime wil de wereld rond varen in een zeilboot met een rondreizende expositie over zijn Memory of Colors projekt. De tocht gaat langs een aantal steden op 6 continenten. Hiermee hoopt hij aandacht te trekken voor verdwijnende inheemse bevolkingsgroepen die hij de laatste 12 jaar met een soort reizende buitenstudio fotografeert. Ocampo-Rangel is overigens een bekende modefotograaf in Parijs, al lijkt hij nu voorrang te geven aan zijn Memory of Colors projekt.

Meisje van de Mursi stam van Ethiopië. (c) Jaime Ocampo–Rangel

Diverse foto’s uit dit projekt zijn op het Internet te vinden, maar zijn vooral als “app” voor de iPhone en iPad te downloaden (“Fotopedia’s Memory of Colors) voor $3. Speciaal om Nederlanders over de streep te trekken was (is?) er tijdelijk een speciale aanbieding waardoor ik slecht $1 betaald heb voor ruim 1000 foto’s met goede zoekmogelijkheden en links naar Wikipedia en Google Maps.

Jaime Ocampo-Rangel is van plan om over zijn Memory of Colors project (hij noemt dit zijn “meesterwerk”) een boek te schrijven en een televisiedocumentaire te maken. Of al deze ambitieuze plannen allemaal gaan lukken is uiteraard nog onduidelijk (ik hoop hem volgende week in zijn Parijse studio te spreken), maar hij heeft alvast significante financiële en publicitaire steun van ondermeer de UNESCO. Zo heeft hij in 2010 geëxposeerd in de lobby van het UNESCO hoofdkwartier in Parijs en hoopt hij zijn wereldreis af te sluiten aan de kade bij het Verenigde Naties gebouw in New York.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie