Nederland in Beeld

Van de Stichting Saxifraga ontvingen wij een bericht over een project dat voor sommige fotografen een leuk initiatief kan zijn, namelijk het project “Nederland in beeld”. Wij beschouwen dit niet als een project waar we als fotoclub gezamelijk actief zullen zijn, maar wellicht dat enkele fotografen zich tot dit project voelen aangetrokken. Vandaar plaatsing op deze site:

De stichting Saxifraga is samen met SOVON en De Vlinderstichting het project NL in Beeld gestart: dat is het fotograferen van alle kilometerhokken in Nederland.

Hoe krijg je het Nederlandse landschap in beeld? Door alle 36.000 kilometerhokken van Nederland systematisch te fotograferen.

Nog nooit eerder is ook maar een deel van een provincie fotografisch vastgelegd. Daarom heeft de stichting Saxifraga (www.saxifraga.nl) besloten om het project NL in Beeld (www.nlinbeeld.org) te starten. De bedoeling is om van elk kilometerhok in Nederland vier foto’s te maken volgens een vaste methode.

Door deze verzameling foto’s kan iedereen vaststellen hoe het Nederlandse landschap er nu uit ziet. Als zo’n project over tien of twintig jaar wordt herhaald, zijn de veranderingen eenvoudig te analyseren. Het project wordt ondersteund door SOVON en De Vlinderstichting. Alle foto’s worden op de website www.nlinbeeld.org geplaatst en zijn voor iedereen toegankelijk en vrij te gebruiken.

Het gaat hier om een groot project, dat alleen met de hulp van veel fotografen uitvoerbaar is. Fotograferen is populairder dan ooit. Iedereen die een camera kan hanteren, kan aan dit project meedoen. Wij zijn ervan overtuigd dat leden van uw organisatie geïnteresseerd zijn om aan dit project mee te doen. Daarom verzoeken wij u een bericht hierover op uw website te plaatsen, in uw tijdschrift op te nemen of dit bericht op een andere manier onder  de aandacht van uw leden te brengen. Een gezamenlijk bezoek aan onze website op een van uw clubbijeenkomsten zou natuurlijk helemaal prachtig zijn!

Op onze website www.nlinbeeld.org vinden geïnteresseerde fotografen alle informatie: uitleg over het project, handleiding, forum, aanmelding enzovoort. Daar zijn ook al de eerste resultaten te zien.

Onze organisatie werkt met onbetaalde vrijwilligers. Wij vinden het maatschappelijk belang van dit project en al onze andere projecten erg groot.

Stichting Saxifraga, Bredaseweg 335 5037 LC Tilburg, 013-5900709, www.saxifraga.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie