|

Expositie Fotogroep Waalre


Fotogroep Waalre bestaat uit 21 enthousiaste amateurfotografen. Eenmaal per jaar exposeert de fotogroep recent werk. Dit jaar is werk te zien dat is gemaakt onder mentorschap van Hans Zoete. Een kleine 110 foto’s geven een goed beeld van de thema’s waarmee de fotografen bezig zijn.

Evenals vorig jaar is er op zondagmiddag direct buiten de zaal live muziek van Overzee.

Overzee

Overzee maakt Nederlandstalige chansons over eb en overvloed. Over de mens en zijn pogingen om zichzelf en de elementen te doorgronden. De tekstgedichten zijn mijmeringen, soms droevig, dan weer vrolijk, fel of uitdagend. Zij raken de luisteraar en telkens weer op een andere plek.

De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen. De indringende chansons worden afgewisseld met luchtige, opzwepende instrumentale nummers.

De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Leden Overzee

De bandleden zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de muziek en dat is een bewuste keuze. Overzee wil zich niet vastleggen en gaan waar men niet eerder kwam. Overzee sleurt de luisteraar de golven in…

 • Elke Wichers – zang, percussie.
  Elke zong en zingt in Flexi (new wave), Karmezki (turks-nederlandse folkpop) en Zobi la Mouche (wereld pop).
 • Pieter Thijssen – gitaar.
  Speelde in o.a.: Deirdre (folk), Jopie Jonkers Groep (latijns-amerikaans), studeerde gitaar aan het Brabants Conservatorium, schreef tekst en muziek voor zijn CD Brabantse Chansons, nam diverse LP/CD’s op. Speelt in Tango La Barquera.
 • Peter Cornelis – sopraansax, altsax, percussie.
  Peter speelde in diverse jazzformaties waaronder Ohm Sextet, De Vrije Harmonie, Sixpac, Who Nose.
 • Gerard Jeuken – accordeon.
  Speelt in Seven Roses (jazz, modern klassiek) en Zobi la Mouche (wereldpop).
 • Teo Kleintjes -gitaar en contrabas, geluidstechniek.
  Teo speelde in Tenzing, Karmezki (turks nederlandse folkpop), Sherpa (pop) en Zobi la Mouche (wereldpop).
 • Miguel Muñoz-Ortiz – percussie, cajón, conga’s.
  Miguel speelde eerder wereldmuziek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie