|

Lezing over Erwin Olaf door John Lommen

Op woensdag 29 september is er een lezing in het Huis van Waalre over Erwin Olaf. De spreker is John Lommen. Uiteraard bevat de lezing veel voorbeelden van het werk van Erwin Olaf. Deze lezing is één keer eerder gehouden in Waalre en was toen een groot success.

Praktische gegevens

  • Wanneer: woensdag 29 september, koffie/thee 19:00, lezing 19:30
  • Waar: Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19, Waalre
    Er is zijn 2 parkeervelden, met ruime aanvullende parkeergelegenheid aan overkant van de straat.
  • Aanmelding: via deze link. Om eventueel meerdere mensen aan te melden, graag link graag meerdere keren invullen. Er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar (ivm corona protocol).
  • Kosten: € 5,- te voldoen op rekeningnummer NL 53 RABO 0101 1440 08 t.a.v. Fotogroep Waalre o.v.v. lezing Erwin Olaf. Graag aangeven voor wie de betaling is (vooral als U voor iemand anders geld overmaakt). Het bedrag is overigens inclusief koffie/thee.
  • CoronaCheck: Het Huis van Waalre valt onder de horeca. Dus is toegang tot de lezing alleen mogelijk met een geldig vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag (max. 24 uur oud). Mogelijk (zie CoronaCheck info op https://CoronaCheck.nl) wordt hierbij ook om een legitimatiebewijs gevraagd.
  • Organisatie: Dit is een initiatief van Fotogroep Waalre n.a.v. hun 30-jarig bestaan. In samenwerking met John Lommen en de Fotobond Brabant-Oost. Bij vragen: oostbrabant@live.nl of lezing@fotogroepwaalre.nl.

Over Erwin Olaf

Met zijn choquerende beelden, het expliciete bloot uit zijn beginperiode, de nostalgie, de intimiteit en vaak met zijn subtiele humor is Erwin Olaf over de hele wereld beroemd en gelauwerd. 

In 2019 waren de twee grote overzichtstentoonstellingen in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum in Den Haag een groot succes.

Het Rijksmuseum was voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk. Ter gelegenheid van de overdracht van zijn kerncollectie in 2019 presenteerde het Rijksmuseum 12x Erwin Olaf. Daarin liet Olaf zijn foto’s een dialoog aangaan met de Nederlandse schilderkunst en was zijn werk voor het eerst te zien naast dat van zijn voorbeelden.

Over John Lommen

John Lommen, fotorecensent en fotobespreker verzorgt in Waalre een boeiende lezing met veel foto’s van Olafs werk en vertelt een en ander over de achtergronden ervan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie