Fotografie en rechten

Bram van den Berge heeft, als fotograaf, voor ons uitgezocht wat er op het Internet te vinden is over de wettelijke kant van het fotograferen. Het stukje geeft een inleiding over hoe het juridisch eigenlijk zit: daar zitten veel verassende kanten aan. Het stukje gaat beperkt in op kansen en risiko’s voor de amateurfotograaf. Het stukje gaat zeker niet over geschillen en hun uitkomsten.

Belangrijkste onderwerpen:

  • auteursrecht – wanneer zijn mijn foto’s beschermd?
  • auteursrecht – waneer is wat ik fotografeer beschermd?
  • portretrecht – is iemand die ik fotografeer beschermd?
  • naburig recht – wat als mijn foto deel uitmaakt van een groter project?
  • eigendomsrecht – mag ik een foto maken van een kunstwerk dat ik bezit?
  • combinaties – hoe combineren dit soort regels?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie